ALLES OVER CONDITIETESTEN
× Conditietesten.nl Homepage Fietsen Hardlopen Wandelen Åstrand test Coopertest Ruffier Dickson test Steptest van Harvard Test van Lian Shuttlerun test Diversen Boeken Site Links


Fitness boeken

Fit in hart en spieren
door R. Ratering

een gezonde geest in een gezond lichaam

Paperback | 186 pagina's | 2008
ISBN: 9789023922858

Bestel bij

Beschrijving:
Fit in hart en spieren is een baanbrekend boek over de combinatie van lichamelijke en geestelijke fitheid. Het is de eerste Nederlandstalige uitgave die uitlegt hoe geest en lichaam op elkaar inwerken. Het geeft ook een compleet pakket aan richtlijnen op het gebied van beweging, voeding, gezondheid en ontspanning, voor beginners en gevorderden. Het richt zich daarbij niet alleen op het lichaam (de spieren), maar ook op het mentale of geestelijke vlak (het hart). Kortom: dit boek bevat de sleutels die je nodig hebt voor een gezonde levensstijl voor de complete mens.
Recensie:
Met hart bedoelt dit boek het mentale en geestelijke vlak van training, met spieren de lichamelijke aspecten en de oefenvormen. Vandaar de ondertitel 'een gezonde geest in een gezond lichaam'. Het eerste hoofdstuk richt zich op de kostbare schat van gezondheid en gezond leven. Daarna informatie en tips over beweging en houding als voorbereiding op de training. De trainingen zijn gericht op uithoudingsvermogen, kracht en afvallen. Met resultaatgerichte trainingsrichtlijnen en inspirerende verhalen van mensen. Ook gerichte hoofdstukken over voeding, overgewicht, roken en alcohol, slapen en oud worden. De methode is in de praktijk beproefd en heeft al veel mensen geholpen. Bij het boek hoort een website met downloads, interviews, links en meer informatie: www.fitinhartenspieren.nl. De auteur is gediplomeerd sportinstructrice, journalist over medische fitness en sport. De coauteur is personal coach en therapeut bij een pastoraal hulpverleningsbureau. Een boek voor mensen die beginnen met sporten op alle leeftijden of mensen die het steeds niet volhouden om gezond te leven. Leuk vormgegeven en inspirerend geschreven.
(NBD|Biblion recensie, Ir. K.W. Sijtsma MBA)

Sport, bewegen en gezondheid
door Harm Kuipers

Paperback | 127 pagina's | 2007
ISBN: 9789060765524

Bestel bij

Beschrijving:
Sport, bewegen en gezondheid is een praktijkgericht boek met uitgebreide trainingsprogramma's en adviezen. Er wordt onder meer geadviseerd over aankomen en afvallen, kalk en skelet, het trainen en testen van de conditie en het gebruik van voedingspreparaten. Daarnaast komen verschillende sporten en hun heilzame werking aan bod.
Recensie:
Gezond leven door goed te bewegen en gezond eten door goede voeding vormen de basis van dit boek. Duidelijk wordt ingegaan op wat voldoende beweging is en hoe zwaar die inspanning mag zijn. Betreffende voeding wordt ingegaan op de basisaspecten van dagelijks eten en drinken, een gezond gewicht en het belang van goede voeding ook voor recreatieve sportbeoefening. Daarna hoofdstukken over de basisregels van training, sporten met chronische ziekten, trainingsprogramma's voor negen verschillende sporten en over de preventie en behandeling van blessures en ongemakken. De auteur, prof. Harm Kuipers, heeft zelf een carriere als topsporter achter de rug; hij werd in 1975 wereldkampioen schaatsen. Een boek dat vooral interessant is voor mensen met chronische ziekten en klachten die toch willen sporten. Heldere bladspiegel; geen illustraties. Met register.
(NBD|Biblion recensie, Ir. K.W. Sijtsma MBA)

Krachttraining
door Frédéric Delavier

een anatomische benadering

Paperback | 192 pagina's | 2011
ISBN: 9789058779083

Bestel bij

Klantenbeoordeling bol.com: goed
Krachttraining op een anatomische manier benaderen is een hele goede zaak! Hierdoor kan je heel precies opzoeken hoe je een spiergroep het beste kan trainen. Ik heb er zelf heel erg veel aan gehad. Alle spiergroepen worden behandeld en elke mogelijke training is beschreven. Zeker een aanrader voor mensen die gerichter willen gaan trainen!
Klantenbeoordeling bol.com: uitstekend
Spieren in beeld tijdens actie!
Eindelijk eens een boek over krachttraining waarin je ook echt ziet waar je aan werkt ! Elke spier komt -tijdens actie aan diverse fitnessapparatuur - anatomisch duidelijk en zeer goed getekend en uitgebreid in beeld. Inspirerend en verhelderend.
Klantenbeoordeling bol.com: uitstekend
Voor iedereen die zich afvraagt welke spieren en spiergroepen er zijn, hoe ze precies lopen en hoe ze getraind kunnen worden. De tekeningen geven zeer duidelijk aan welke spieren gebruikt worden bij welke oefening. De oefeningen komen uit de krachtsportwereld en gaan uit van training met zowel losse gewichten als apparaten. Het boek is wat dit betreft zeer specifiek. Geen voedingsadviezen of specifieke uitleg voor bepaalde takken van sport.
Klantenbeoordeling bol.com: uitstekend
AANRADER!
Echt een heel goed boek. De illustraties zijn fantastisch en zeer duidelijk. De omschrijvingen en uitleg van de oefeningen zijn heel helder. De functie en de werking van (bijna) al onze spiergroepen komen aan de orde en hoe deze getraind kunnen worden. Ik heb (nog steeds) erg veel aan dit boek. Voor beginnend en gevorderd sporter, ongeacht welke sport beoefend wordt, zeker een aanrader!!
Klantenbeoordeling bol.com: uitstekend
Duidelijk.
Het boek is goed geschreven en je hoeft er niet een voorkennis te hebben om het boek te kunnen lezen Alle spiergroepen en trainingsmethodes staan er duidelijk in omschreven.
Klantenbeoordeling bol.com: uitstekend
Waanzinnig.
Een prachtig boek waarin per spiergroep op zeer duidelijke wijze allerlei oefeningen en varianten worden afgebeeld. Vooral de tekeningen zijn erg mooi uitgevoerd. De oefeningen zijn per spiergroep ingedeeld. Een geweldig hulpmiddel voor het juist en effectief uitvoeren van de oefeningen. Dit boek is zijn geld meer dan waard.

Het wasborddieet
door D. Zinczenko

een strakke buik in 6 weken

Paperback | 304 pagina's | 2010
ISBN: 9789027415486

Bestel bij

Beschrijving:
Een mooie, strakke en gespierde buik in zes weken? Met het wasborddieet lukt het!
Door middel van een uitgebalanceerd voedingsplan in combinatie met de juiste oefeningen, krijg je:
· een betere conditie.
· een gezond lichaam.
· sterke rugspieren (geen last meer van rugpijn!).
· een langer en gezonder leven.
· een beter seksleven.
Recensie:
Dit boek gaat over een programma met als doel een gezonder lichaam te krijgen. Naast een dieet, of beter gezegd voedingsverandering, richt het zich op voedingsmiddelen, recepten, bewegen, leuke en zware buikspieroefeningen, algemene fitnessoefeningen. Kernelementen zijn de voedingsverandering op basis van kennis van en inzicht in eten, en de training, op je eigen niveau en in zo weinig mogelijk tijd. Hierdoor eet je gezonder, verbrand je energie en bouw je spiermassa op, welke weer meer energie verbrandt. Een gezond lichaam heeft zichtbare buikspieren. Wetenschappelijk correct want veel buikvet in de buikholte is zeer ongezond. Het is de belangrijkste voorspellende factor voor hart- en vaatziekten. De schrijver is meer dan tien jaar redacteur van het blad Men's Health. Hierin verschijnen artikelen over voeding, training, seks en uiterlijk, en wordt gezocht naar wetenschappelijke onderbouwing en effectieve aanpakken. Een prettig geschreven boek voor mensen die in zes weken een flink resultaat willen boeken met hun figuur en daarna dit gezondheidsniveau willen vasthouden.
(Biblion recensie, Redactie)

Het wasborddieet voor vrouwen
door D. Zinczenko

een strakke buik in 6 weken

Paperback | 431 pagina's | 2010
ISBN: 9789027469748

Bestel bij

Recensie:
Beschrijving van een programma via welk vrouwen een gezonder lichaam kunnen krijgen. Naast een voedingsverandering richt het zich op twaalf krachtvoedingsmiddelen, recepten, en een heel scala oefeningen voor een strakke buik, toegelicht met zwart-witfoto's. Kernelementen zijn de voedingsverandering op basis van kennis en inzicht in eten en de training op je eigen niveau en in zo weinig mogelijk tijd. Hierdoor eet je gezonder, verbrand je energie en bouw je spiermassa op waardoor je weer meer energie verbrandt. Een gezond lichaam heeft zichtbare buikspieren. De schrijver is al meer dan tien jaar redacteur van het blad 'Men's Health'. Hierin verschijnen artikelen over voeding, training, seks, uiterlijk en wordt gezocht naar wetenschappelijke onderbouwing en effectieve aanpakken. Een prettig geschreven boek voor mensen die in zes weken een flink resultaat willen boeken in hun figuur en daarna dit gezondheidsniveau willen vasthouden.
(NBD|Biblion recensie, Ir. K.W. Sijtsma MBA)

Een wasbord voor altijd
door D. Zinczenko

Paperback | 304 pagina's | 2010
ISBN: 9789027427144

Bestel bij

Beschrijving:
Met Het Wasborddieet kun je die bierbuik en zwembandjes in een korte tijd omtoveren in een strak gespierd buikje. Met dit bijbehorende werkboek Een Wasbord voor altijd, met simpele oefeningen en trainingsprogramma's, kun je dit effect versterken en vasthouden.
Recensie:
Het wasborddieet is gebaseerd op een combinatie van verstandig en vaker eten en gericht sporten. Door de spiermassa te vergroten wordt de energieverbranding namelijk groter. Dit boek is eigenlijk een praktijkgids voor de spiertraining en vult het boek 'Het wasbord dieet' (2005)* dat de auteur samen met Ted Spiker schreef, aan. Centraal staat het 1-2-3x3 programma. 1 = buikspiertraining; 2 = training van grote spiergroepen; 3 = intervaltraining en x3 = drie maal per week. Deze vormen van training worden in drie hoofdstukken uitgewerkt met een duidelijke tekst, met voorbeelden van oefeningen en persoonlijke ervaringen. De tekst is geillustreerd met een groot aantal zwart-witfoto's. De auteur is hoofdredacteur van het mannenblad 'Men's health'. Veel mensen willen afvallen. Eigenlijk willen ze vooral een beter figuur. Door gericht te eten en te trainen volgens dit boek, leidt het afvallen tot een beter figuur.
(Biblion recensie, Ir. K.W. Sijtsma)

Naar
Homepage

Fietsen

Hardlopen

Åstrand test

Coopertest

Ruffier Dickson test

Steptest van Harvard

Test van Lian

Shuttlerun test

Wandeltest

Diversen

Boeken

Site

Links